MELAGENINA (MELAGENINA PLUS)

https://www.cubaheal.com/vitiligo-treatment-with-melagenina-plus/

A beteg kérdése:

Megszereztem a Melagenina Plusz oldatot, már “csak” az alkalmazását szeretném megtudni. Lefordítottuk az üvegen található leírást, mely szerint be kell dörzsölni az érintett felületet majd kerülni a napot, infra lámpát, szolit… A neten pedig azt olvastam hogy alkalmazása után használni kell az infra lámpát, esetleg napoztatni kell. Kérdésem: melyik a helyes alkalmazási mód pontosan, mert itt állok egy drága készítménnyel, melyet beszerezni is nehéz volt s nem tudom mit tegyek vele, hogy használjon??? Nem sok foltom van, azok is javulnak, bepöttyöződtek, így azt sem tudom hogy a barna részt érheti-e az oldat, vagy csak a fehéret, ugyanis akkor meg nem tudom bedörgölni esetleg ecsettel bepöttyözgetni. Várom segítségét, válaszát kérdéseimre tisztelettel.

Dr. Kohán József bőrgyógyász válasza:

Korábbi válaszaimnál már lefordítottam, sőt korrigáltam a használati utasítást, mivel fehér embereken másként halad a gyógyulás: MELAGENINA OLDAT ”

Összetétel: Emberi méhlepény-kivonat 50 %-os vizes-alkoholos oldatban.

Hatás: Bőr pigmentáló szer. A melanocyták jobb reprodukciója révén serkenti a melanin-szintézist.

Javallat: Bőr pigmenthiány ( vitiligo ) kezelése, bármilyen égés által okozott bőr depigmentáció kezelésére.

Figyelmeztetés: Hűvös helyen, fénytől védve tárolandó.

Alkalmazás módja: Ujjbeggyel kenjük fel a szert a depigmentált bőrfelületre az alábbiak szerint: Reggel 8h: alkalmazzuk az oldatot 5 perces bedörzsöléssel. Du. 14h: mint reggel Este 21h: kenjük fel az oldatot a depigmentált bőrterületre, majd 15 percre tegyük ki infravörös fény hatásának. A fényforrást a kezelt bőrterülettől 40 cm-re helyezzük el. Az infravörös fény hatása alatt a bőrterületet tartsuk nedvesen. Ha infravörös fény használata nem lehetséges, a kezelt felületet délben (12-13h) közvetlen napfény hatásának tegyük ki. Az alkalmazott mennyiséget orvos állapítja meg!

BIOPLA-RE 761 MELAGENINA ® Bőrregeneráló hatású, tisztított, emberi méhlepény-kivonat, bio-serkentőket tartalmaz. A méhlepény egy szerves szerkezet, amely az emberi terhesség 4. hónapjától képződik, a petefészek-membrán és a méhnyálkahártya találkozásánál, aminek révén zajlik a tápanyagcsere az anya és a magzat között. 1968-70-ben Dr. Cao módszert dolgozott ki közvetlenül a szülés után gyűjtött méhlepény „életben tartásához”, hogy elősegítse az anyagcseréből származó anyagok biológiai aktivizálásának tanulmányozását. E kutatás folyamán néhány anyagot izoláltak a méhlepény-szövetből, amiket a bio-serkentők csoportjába soroltak, s amelyeket megküldtek a megfelelő előzetes klinikai vizsgálatokra. Ezek során bebizonyosodott, hogy ártalmatlan, de figyelemre méltó terápiás hatással rendelkezik a renyhe fejlődés okozta különböző betegségeknél.

A BIOPLA IZE-761 bio-serkentőknek a bőr pigmentálási folyamatában való részvételét eredményesnek találták a bőr pigment-hiányának kezelésében, azóta e betegség kiválasztott gyógyszere MELAGENINA néven lett bejegyezve. A vitiligo, a fehérbőrűség egy bőrbetegség, amelyben az egész világ népességének kb. 1 %-a szenved, és amelyet fehér foltok megjelenése jellemez, amit normál vagy fokozott pigemntációjú helyek vesznek körül, s főként az arcon, az izületek körül és a nemi szervek területén helyezkednek el. A betegség éveken át helyben maradhat, de lassan terjedhet szétszóródva az egész testen. A depigmentált bőrfelületek különböző méretűek, és általában szimmetrikusak. Szövettani vizsgálatuk tipikus képet mutat: a hám alaprétegében mind a melanociták (festék-sejtek) mind a melanin-pigment hiányzik. A pigmenthiányos bőr ibolyántúli sugárzással szemben túlérzékeny, és a napfénynek kitéve könnyen leéghet. A festékhiány a benne szenvedőknek komoly hangulati, esztétikai és társadalmi-szociális problémákat okozhat. A bőr normál színét a melanin adja. Ez egy fekete festék, amely a festék-sejtek citoplazmájában keletkezik, a hám alaprétegében elhelyezkedő, speciális sejtekben tárolódik az irhával határos részen. A melanin-szintézisbe a tirozináz enzim avatkozik be, oxidálva a tirozin nevű aminosavat, amelyet L-dihidoxi-fenilalaninná alakít át. Ez az anyag egymás utáni kémiai átalakulások révén indol-kivonatot képez, amelyből polimerizálódva melanin lesz A BIOPLA-RE 761 egy lipoprotein természetű, méhlepény-melanocita képző faktor, amely képes visszafejleszteni a komoly pigmenthiányt, mivel: – serkenti a melanociták reprodukcióját, – fokozza a melanin-szintézist, – oxidálja az L-dihidroxi-fenilalanint, – felszabadítja a melanoszómákban tárolt melanint infravörös fény hatására, és gátolja a limfociták citotikus aktivitását. Adagolás: lásd a használati utasítást ill. az infravörös fény alatt 5 percenként újabb oldatot kell felvinni. Megjegyzés: ha a kezelést megfelelően végezzük, 9-10 nap múlva a depigmentált felület bepirosodik, és újra pigmentálódni kezd. A BIOPLA-RE 761 oldatot kockázatmentesen lehet használni nyálkahártyákon is, de itt ne dörzsöljük be. A BIOPLA-RE 761 repigmentáló hatása szelektív, mivel a normál bőrfelületet nem befolyásolja. A BIOPLA-RE 761 ártalmatlan volta lehetővé teszi gyermekek, felnőttek, idősek, terhes nők kezelését is. Bármilyen gyógyszerrel kompatíbilis, kivéve a pikkelysömör elleni gyógyszereket. A BIOPLA-RE 761-nek ártalmas helyi vagy szisztémás mellékhatása nincs.

FIGYELMEZTETÉS: a kezelés kezdetekor új, színtelen területek keletkezhetnek, vagy a meglévő felületek területe növekedhet az esetek 40 %-ában. Ez a hatás csak átmeneti, és a kezelés kilátásához képest nincs jelentős szerepe.)”

FORRÁS: Dr. Kohán József, csaladinet.hu