Nyílt levél a kutatókhoz

A VITILIGO-HUNGARY (a magyar vitiligo betegek közösségének)
NYÍLT LEVELE A BŐRGYÓGYÁSZ SZAKORVOSOKHOZ ÉS EGYÉB SZAKÉRTŐKHÖZ

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Tisztelt Szakértő!

Fontos ügyben szeretnénk az Ön segítségét kérni.

 

1.

A VITILIGO BETEGEK SEGÍTSÉGET KÉRNEK

Annak érdekében, hogy mi (a VITILIGO-HUNGARY Közössége, a VITILIGO-HUNGARY  Weblap és az Olvasók) is elősegítsük a vitiligo okának és gyógymódjának kutatását, megtalálását, weblapunkon az idén létrehoztunk egy új fórumot

– a SZAKÉRTŐI FÓRUMOT

A fórum hivatkozása

Ez a fórum kizárólag szakmai fórum. (Tehát itt nem az Olvasók kérdéseire kellene válaszolni.)

Különböző, a vitiligo iránt érdeklődő, azzal foglalkozó szakértők írásait, hozzászólásait, ötleteit várjuk ide.

(Vitiligoval kiemelten foglalkozó bőrgyógyászok és intézmények, bőrgyógyászok, orvosok egyéb szakterületekről, endokrinológusok, immunológusok, belgyógyászok, gasztroenterológusok, gyógyszerészek, gyógyszerész-kutatók, természetgyógyászok, gyógynövényszakértők, fizikusok, kémikusok, biológusok, biokémikusok, matematikusok, kutatók, genetikusok, homeopátiával foglalkozó orvosok, akupunktőrök, agykutatók, állatorvosok, kutatási intézmények, klinikák, egyetemi klinikák, kórházak, rendelőintézetek, őssejt kutatással foglalkozó szakemberek, pszichológusok, pszichiáterek, kozmetikusok, stb….)

Várjuk olyan szakemberek jelentkezését is, akik személyesen érintettek ebben a betegségben – ők maguk is vitiligosak vagy valamelyik hozzátartozójuk az.

A TÉMA: A VITILIGO OKÁNAK ÉS GYÓGYMÓDJÁNAK MEGTALÁLÁSA

Megpróbáljuk összehozni egymással a különböző területeken dolgozó szakembereket.

Helyet teremtünk arra, hogy a különböző szakértők elmondhassák a véleményüket, illetve (legalább) virtuálisan találkozhassanak egymással és eszmét cserélhessenek.

Várjuk az Ön véleményét, ötleteit, javaslatait, hozzászólását a vitiligo okának és gyógymódjának kutatása, megtalálása kapcsán!

Továbbá kérjük, hogy a különböző szakemberek gondolják át, hogy mi az, amit a saját szakterületükön, intézményükben, praxisukban tudnak megtenni, véghezvinni annak érdekében, hogy mielőbb gyógyíthatóvá váljon ez a betegség!

KERESSÜK KÖZÖSEN A VITILIGO OKÁT ÉS GYÓGYMÓDJÁT!

 

2.

HASZNOS INFORMÁCIÓK BETEGEKNEK ÉS ORVOSOKNAK

 

A weblapon sok hasznos információt összegyűjtöttünk a vitiligoról, hogy minden beteg, hozzátartozó, bőrgyógyász és orvos kellően tájékozódni tudjon.

(Pl.: a vitiligo leplezésének különböző technikái és anyagai, fényvédőszerek, kórtörténetek, új kezelési módszerek, cikkek, a vitiligo kihatása a lélekre, életvezetési tanácsok, bőrgyógyászok elérhetőségei.)

Kérjük, hogy NYÍLT LEVELÜNKET, weblapunk címét és a hasznos információkat juttassa el minél több vitiligos beteghez, hozzátartozóhoz, bőrgyógyászhoz, orvoshoz!

Köszönettel:

a VITILIGO-HUNGARY Szerkesztősége

www.vitiligo-hungary.hu

E-mail: info@vitiligo-hungary.hu

VITILIGO-HUNGARY Weblap – non-profit, vitiligo betegek által 2003-ban létrehozott közösség

Weblap, Levelezési Lista  és Hírlevél.

Weblapunkat a Szegedi Tudományegyetem, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, Vitiligo Ambulanciája honlapján szerepelteti, ajánlja.

 

NYÍLT LEVELÜNKET, melyben segítséget kérünk a szakértőktől, sikerült megjelentetni a Magyar Orvosi Kamara honlapján, a Kamarai hírek rovatban: Magyar Orvosi Kamara oldala  

Levelünket 18.000 fős listatagságuknak – mely orvosokból és fogorvosokból áll –  is kiküldik egyik hírlevelükben.

Ezzel sikerült elérnünk, hogy kérésünk számos orvoshoz eljusson. Remélhetőleg, ennek nyomán lesznek olyan orvosok, akik jelentkezni fognak nálunk, hogy segítenének.  

Továbbá megjelenésünk a Magyar Orvosi Kamara honlapján és hírlevelében abban is segítséget nyújt, hogy olvasóik és tagságuk tudomást szerez arról, hogy létezik magyar Weblap és Közösség.

Ezzel hasznos információkat juttatunk el az orvosoknak. Ami közvetve segítség lesz a vitiligos pacienseiknek is.