Vitaminok, ásványi anyagok, táplálék kiegészítők

Polipodium
Leukotomas
Gingko Biloba
Pyrostegia Venusta
 
ANGOL NYELVŰ CIKK: Is there a traditional medicine to treat vitiligo? https://vrfoundation.org/faq_items/is-there-a-traditional-medicine-to-treat-vitiligo

 

Javasolt kiegészítő terápia:

Fényérzékenység csökkentése: béta-karotin, B3, B9-vitamin (B-komplex), C-, D- és E-vitamin, szelén, réz, cink szedése

Az immunitás javítására: pro- és prebiotikumok fogyasztása (“A mikrobák folyamatos kontrollját, féken tartását pedig nemcsak antibiotikumokkal lehet biztosítani, hanem probiotikumok használatával, megfelelő táplálkozással.”)

Az ismeretlen gócok károkozóinak pusztítására komplex parazita irtó gyógynövény készítmények (pl. ParaProtex, Garlic Caps…)

Méregtelenítésre ill. a pajzsmirigy támogatására algakivonatok (pl. Spirulina Max, Ocean 21, Spirulina With Chlorella…)

Külső fényvédelem: titán-dioxid mentes napozószerekkel!!!!!

A külső szerek használata mellett tehát jó minőségű táplálék kiegészítőt is kell fogyasztania a vitiligosnak, hogy a pigmentsejtek regenerálódni tudjanak. Olyan terméket javaslok, amik jól felszívódó, természetes vitaminokat, kelátkötésű ásványokat tartalmaznak (honlapomon a PARTNEREK címszó alatt talál ilyet- KOHÁN JÓZSEF), s ne legyen bennük legalább – mint a legtöbb gyógyszerben és vitaminban – rákkeltő adalék: titán-dioxid (E171), laurylsuphat, vagy más, súlyos allergiát okozó “sunset yellow” (E110), karmazsin (E122) ill. permetszerekben szereplő rézszulfát (E519) vagy éppen különféle vasoxidok = rozsda (E172)!

VITAMINOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK, NYOMELEMEK, AMINOSAVAK, TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTŐK

Folsav

 

B12 vitamin
C vitamin
B vitaminok
B5 vitamin
B6 vitamin
B complex
E vitamin
D vitamin
D3 vitamin

 

Cink
Réz
Kálcium
PABA
Szelén

 

DL-Phenylalanine 
L-Phenylalanine
Ginkgo Extract

 

L-glutamine
Betaine HCI (hydrochloric acid)
Glutamine

 

Borage oil

L-cysteine

Béta-karotin

Antioxidánsok

 

Dr. Kohán József bőrgyógyász írta:

Javasolt kiegészítő terápia: Fényérzékenység csökkentése: béta-karotin, B3, B9-vitamin (B-komplex), C-, D- és E-vitamin, szelén, réz, cink szedése; Az immunitás javítására: probiotikumok fogyasztása; Az ismeretlen gócok kórokozóinak pusztítására komlpex parazita irtó gyógynövény készítmények (pl. ParaProtex, Garlic Caps, …) Méregtelenítésre ill. a pajzsmirigy támogatására algakivonatok (pl. Spirulina Max, Ocean 21, Spirulina With Chlorella…) Külső fényvédelem: titán-dioxid mentes napozószerekkel!!!!! A külső szerek használata mellett tehát já minőségű táplálék kiegészítőt is kell fogyasztania a vitiligósnak, hogy a pigmentsejtek regenerálódni tudjanak. Olyan terméket javaslok, amik jál felszívádó, természetes vitaminokat, kelátkötésű ásványokat tartalmaznak (honlapomon a PARTNEREK címszó alatt talál ilyet), s ne legyen bennük legalább – mint a legtöbb gyógyszerben és vitaminban – rákkeltő adalék: titán-dioxid (E171), laurylsuphat, vagy más, súlyos allergiát okozó “sunset yellow” (E110), karmazsin (E122) ill. permetszerekben szereplő rézszulfát (E519) vagy éppen különféle vasoxidok = rozsda (E172)! A mikróbák folyamatos kontrollját, féken tartását pedig nemcsak antibiotikumokkal lehet biztosítani, hanem probiotikumok használatával, megfelelő táplálkozással. Figyelmébe ajánlom a vércsoportos táplálkozást.


ALGINE PLUS: 

Mindhárom fajta, a zöld-, a barna- és a vörösalga keverékéből állították össze. 
VÖRÖS ALGA 

Segíti az emésztést és bélműködést 
Szabályozza a vérnyomást 
Hatásos a gyomorfekély és a gasztritisz ellen 

BARNA ALGA 

Sok teszt bizonyítja, hogy nagyon hatásos segítség a rák és az AIDS ellen 
Ez a legjobb algafajta a méregtelenítésre, megtisztítja a szervezetet a nehézfémektől (mint higany, grafit, kadmium, arzén, kobalt és stroncium 90), a szennyező és más salakanyagoktól. 
Hatásos gyulladásgátló. 
A cukorbetegség kutatása során felfedezték, hogy az Ascophyllum Nodosum magas mannuronic sav tartalommal rendelkezik, mely stimulálja az immunrendszert és egyéb sejteket, hogy megbirkózzanak a fertőzésekkel. 

VÖRÖS- ÉS BARNAALGA 

Nagyon hatásos antioxidánsok 
Csökkenti a koleszterinszintet (főként nagyon magas szint esetén) 
Jó a bőrre, körömre és hajra 
Csökkenti a meghűlés kockázatát 

ZÖLD ALGA 

A Spirulina nagyon magas koncentrációban tartalmaz B12 vitamint, így az Algine Plus ideális a vegetáriánusok és B12-vitaminhiányban szenvedők számára 
A Spirulina rendelkezik minden növény közül a legmagasabb fehérjeértékkel, mely az izomnövekedésnél hasznos. Fehérjetartalma közel háromszor akkora, mint a hüvelyeseknek, hatszor akkora, mint a tojásnak, és hússzor akkora, mint a tejnek. 
A Spirulina megelőzi az érelmeszesedést, és más szív- és érrendszeri betegségeket. 
A Spirulina segít megelőzni a máj elzsírosodását 
A Spirulina bizonyítottan megelőz mindenfajta allergiás reakciót 
A Spirulina várhatóan a legelterjedtebb lesz a természetes karotin-források közül, minthogy ez az egyetlen forrás, mely egyéb szükséges tápanyagokat, mint pld. a Tokoferolt (E) és a cinket is biztosítja, melyek lényegesek a karotin teljes feldolgozásához anyagcserénk során. A karotin nagyon fontos az A-vitaminhiány elkerüléséhez, melynek következtében évente sok ember veszíti el a látását. 

VÖRÖS- ÉS BARNAALGA 

Nagyon hatásos antioxidánsok 
Csökkenti a koleszterinszintet (főként nagyon magas szint esetén) 
Jó a bőrre, körömre és hajra 
Csökkenti a meghűlés kockázatát 

VÖRÖS + BARNA + ZÖLD ALGÁK 

Kitűnő vértisztítók, a legközismertebb növényi fehérjeforrással. Azáltal, hogy gondoskodik a pajzsmirigy megfelelő táplálásáról, segít szabályozni az anyagcserét és növeli az emésztőrendszer hatékonyságát, az alga segítséget nyújt Önnek karcsúságának elérésében és megtartásában. 

 

Golden yacca kapszula:

A Golden Yacca Base elsősorban a sav-bázis egyensúly fenntartásában játszik fontos szerepet, de emellett az étrend-kiegészítés számos kiemelt területén is természetes segítséget nyújthat. 

A Golden Yacca Base három magas élet­tani ér­tékű alapanyagot egyesít egyetlen kapszulá­ban: 

1. az eredeti élőhelyén (Észak-Ameri­ka sivatagos terüle­tei) vadon ter­mett Yucca shidigera növény természet­es eljá­rással előállított po­rát 

2. a biotermesztésből származó, vulkán­i talajon nőtt kan­sasi zöldár­pa (Hor­deum vulgare) kíméletes eljá­rással (to­vábbfejlesztett Hagi­wara-módszer) elő­állított porát 

3. a Sango korall Okina­wa (Japán) mel­lett ki­termelt mély­tengeri fosszíliáinak po­rát (MSC, szabadal­maztatott gyártási eljárás száma: 00790004.) 

A kiváló minőségű természetes alapanyagok szinergikus hatása az étrend-kiegészítés szá­mos területén hasznosítható. 

A Golden Yacca Base természetes segítséget nyújt az étrend kiegészítés hét kiemelt területén: 

1. a sav-bázis egyensúly szabályozá­sában 

2. az anyagcsere-folyamatok során képző­dő káros anyagok eltávolításában és az élettani­lag hasznos tápanya­gok felszí­vódásának megkönnyítésében 
3. az immunrendszer támogatá­sában 
4. a szabad gyökök káros hatá­sai elleni védekezésben 
5. az élettanilag hasznos ás­ványi anya­gok – ezek kö­zül is kiemelten a kal­cium és magnézium – és es­szenciális nyomele­mek bevitelében 
6. a szervezet vitalizáló ener­giával való el­látásában 
7. a szervezetben előforduló gyulla­dásos folyamatok enyhítésében, illetve azok megelőzésében