Önbarnító technikák

Az egyik fórumon felmerült az a kérdés, hogy az önbarnító-szert hová tegyük fel.

Csak a foltokra vagy a teljes testfelületre/testrészre?

Illetve, hogy milyen technikával a legjobb felvinni az önbarnító-szert.

Különös tekintettel a kontraszt-vonalra. A normál bőrszín és a pigmenthiányos rész találkozásánál.

Eltérőek a vélemények, a tapasztalatok. (Ami nem baj.)

Nektek mi a véleményetek?

Ti hogy szoktátok?

Nektek melyik módszer vált be?

 

VÁLASZ: Sokat kísérleteztem az önbarnítókkal. Most is van legalább 6-8 féle itthon a fiókomban. Ugyanis volt rá időm a 20 év alatt, mióta a foltjaim vannak.

Régebben, úgy 15 évvel ezelőtt csak a természetgyógyász boltokban lehetett kapni barnító habokat, amitől úgy néztünk ki, mint a sárgalábú, besárgult kiscsirkék. Mostanára egész jó szereket hoztak forgalomba a gyártók.

Az a tapasztalatom, hogy bármilyen terméket is veszünk, ugyanaz a termék egy idő után mintha már nem lenne ugyanolyan hatásos.

A használatukra háromféle módszerem van.

Az első: Ahol sok a fehér folt és alig van barna, eredeti bőrszín,( pl. nekem a lábamon és arcomon) ott az egész felületet bekenem a barnítóval és utána nedves fültisztító pálcával letörlöm a barna foltról a barnítót.

A második, ahol kicsi fehér foltok vannak rajtam, (ez nálam a vállam, a hátamon pár folt és a mellkasomon), ott a barnítót teszem a pálcika végére és pontosan befedem vele a foltot, jó vastagon, hogy elég sötét legyen majd száradás után.

A harmadik módszer, ahol nagyon nagy meló lenne a pepecselés (nekem ilyen a felkarom, ami úgy néz ki, mint ha nagy-nagy szeplők lennének rajta), ott este szépen vékonyan bekenem az egészet, ahol folt van (felső felkar), majd reggel lemosom. Ezzel kicsit halványítok a kontraszton, aztán ha megszáradt, újból bekenem az egész karomat (alsót, felsőt egyben) és így azonos színt érek el az egész kezemen.

És van még egy módszerem: Ezt a kézfejre fejlesztettem ki:))) Ugyanis sokáig az egész tenyerem tök sárga volt, mire végeztem az egész önmagammal.

Most szűk gumikesztyűben végzem a kencélést és a végén az egyiken fenthagyom a kesztyűt és vékonyan bekenem a szabad kézfejemet. De jól beledörzsölve az ujjak közé is, mert különben nagyon csúnya lesz. Majd ha megszáradt, akkor ugyanúgy a másikat is. Így nem kell kezet mosni a művelet után, hogy ne sárguljon be a tenyerem, és mivel nem mosok kezet, így barna lesz a kézfejem is.

Tegnap próbáltam ki az AVON új önbarnító habját, ami barna és mediterrán bőrtípusra ajánlott.  A termék 150 ml-es kiszerelésben kapható és sokkal jobb, mint jelenleg bármelyik más hasonló termék. kellemes rózsás barna színe van és nem sárga. Arcra van egy krém, ami világosabb és (50 ml) Ezenkívül világos bőrre való spray és korrektor illetve testradír is tartozik a kollekcióba. A világos bőröset:)) kipróbáltam, de ott megmaradt a kontraszt a folt és a normál szín közt, szóval az nem túl jó.

Kitapasztalva úgy jó használni a habot, hogy első nap teljes testradírozás után csak a foltokra kenjük fel, majd másnap vékonyan az egész testet. Én komolyan meglepődtem a hatáson. Csak annyit, hogy ma topban és rövidnaciban lófráltam egész nap!!! Pedig aki ismer, tudja, hogy úgy kemény 50%-ban fehér vagyok már és rettentő rossz elhelyezkedésben.

Vélemény, hozzászólás?