Kérdés-válasz(VITIX)

Forrás: Családi Net. dr. Kohán József

Kérdés: 28 éves vagyok, egy éve jöttek elő nálam a vitiligo tünetei. Sajnos az arcomon, és intim területeken is. Komoly gátlásokat okoznak nekem. Most próbálkozok a vitix nevű krémmel, kérem írjon róla, hogy milyen tapasztalatai vannak, napra kell-e vagy szabad e vele menni, hogyan kell használni, mert sajnos semmit nem írnak erről a tájékoztatóban. 
A Novotil jobb lehet ennél, vagy esetleg a tabletta Kanadából? 
Én azt hallottam, hogy a kubai szer a legjobb, érdemes megrendelni, telefonon vagy e-mailen? Mit javasol doktor úr? Kérem segítsen, mert nagyon el vagyok keseredve. Ha van rá lehetőség, én szívesen felkeresném a doktor urat a rendelőjében.

Válasz: A Vitix nagyon kényelmes, veszélytelen készítmény. Naponta 2-3-szor bekenheti magát, s utána nyugodtan napozhat is (ne túl sokat!), vagy infralámpát használhat: 1 méterről 20-30 percig. 
A Novitillel kicsivel több betegem kezelte már magát. Itt is sok eredmény van, a fehér foltok területén rózsaszínű, majd barna pöttyök jelennek meg 2-3 hónap után. 
A leggyorsabb a Melagenina, itt 1-2 hónap után lehet látni a változásokat. 
Ám mindegyikre jellemző, hogy nem 100 %-osak, tehát mindig van egy-két beteg, aki nem reagál rájuk. Ezért érdemes mindet kipróbálni, végül is ezek már nem olyan károsító szerek, mint a svájci Meladinin vagy Geroxalen, Oxorelen. 
Kubával az a bajunk, hogy most már csak előzetes, helyi kivizsgálás után indikálják a Melageninát, és adják a betegnek, s ez nehézkessé, drágává teszi a kezelést. Magánimportból évekig láttam el a betegeimet, nagy örömükre, de most azt tudom tanácsolni, inkább Latin-Amerikai országokban járó ismerőseiket kérjék meg a vásárlásra, mert pl. Mexikóban, Costa Ricában vény nélkül is hozzá lehet jutni. Bővebb információk a honlapom (www.borgyogyaszat.com) linkjein keresztül lehetségesek.